Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Taksici Oğuz Erge davasında hakimden ders niteliğinde karar: 'Suçlular beraat ederse...'

İzmir'de taksi şoförü Oğuz Erge'yi öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Delil Aysal'a verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı. 16 sayfalık kararda 'Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer' ifadesi yer aldı.

Taksici Oğuz Erge davasında hakimden ders niteliğinde karar: 'Suçlular beraat ederse...'

İzmir'de taksi şoförü Oğuz Erge'yi öldüren ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Delil Aysal'a verilen cezanın gerekçeli kararı mahkeme heyeti tarafından açıklandı.

Cinayete ilişkin detayların anlatıldığı gerekçeli kararda 16 sayfa yer aldı. Olay anında kullanılan silahın sanığın evindeki banyoda tavan arasında, Delil Aysal'ın taksi içerisinden aldığı boş kovanların da mutfakta çöp kovasında bulunduğu aktarıldı. 

İddianame, savcının mütalaası, sanığın ifadesi, sanık ile maktul arasında geçen konuşmalar, tanık ifadeleri ve otopsi raporu gibi tüm detaylar da gerekçeli karara ilave edildi.

"ÖLDÜRMEK KASTIYLA ATEŞ ETMESİ..."

Ateş etmenin asıl amacının maktulün araç içerisinde bulunan cep telefonu ve kulaklığı almak olduğu kaydedilen gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı:

Mahkeme heyetinin kararında, Aysal'ın baştan itibaren yüzünü maskeyle gizlemesi, başını kapüşon ile kapatması, üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancanın şarjörüne 3 mermi koyması ve Erge'nin sırt kısmına gelecek şekilde yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak için "öldürmek" kastıyla ateş etmesine dikkat çekildi.

Olayda kullanılan silahın sanığın evindeki banyoda tavan arasında, Delil Aysal'ın taksi içerisinden aldığı boş kovanların da mutfakta çöp kovasında bulunduğu da gerekçeli kararda belirtildi.

"SANIĞIN BEYANLARINA İTİBAR EDİLMEMİŞTİR"

"Bu olaydan sonra ortaya çıkan görüntü ve ses kayıtları sanığın olayın başlangıcından itibaren yağma suçunu işlemek amacıyla hareket ettiğinin kabulünü gerektirmektedir ayrıca sanığın suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarına itibar edilmemiştir.

Yargılamada amacın mutlak gerçeklik değil mutlak gerçekliğe olabildiğince yaklaşmak umuduyla maddi gerçeklik olduğu bilinerek, başkaca araştırma yapılmasının davanın esasına etki etmeyeceği gibi usul ekonomisine de uygun düşmeyeceği anlaşılmış ve başkaca araştırma yapılmamıştır.

"SUÇLULAR BERAAT EDERSE ADALET HÜKÜM GİYER"

'Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer' cümlesinden yola çıkarak dosyadaki delillerle hüküm kurulmuştur." 

Mahkemenin kararında, sanığın eylemi sonrası herhangi bir nedametinin (pişmanlık) görülmemesi nedeniyle indirim uygulanmadığına da dikkat çekildi. 

NE OLMUŞTU?

Gaziemir ilçesinde, 31 Ocak 2024 günü meydana gelen olayda taksici Oğuz Erge (44), soğukta üşümesin diye aldığı müşterisi Delil Aysal (19) tarafından 3 kurşunla vurularak öldürülmüştü.

Cinayet anı araç içindeki kameraya yansırken, görüntüler tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu. "Bazı insanlara güvenmeyeceksin" dediği duyulan katilin, yaralı taksi şoförüne tokat atıp daha sonrada araçtan ayrıldığı anlar kameralara yansımıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

Hapis cezası Oğuz Erge Delil Aysal mahkeme